☒ Back On Track

10 - YOU MAYBE WANT TO KNOW

Jag hajade till och halvsprang till och upp för trappan. Jag gick in i mitt rum och hittade direkt till min lilla vita garderob. Jag skulle bara välja kläder för en middag. Det borde inte vara så himla svårt. 

 

Jag suckade när Joey parkerade sin BMW på Katerinas uppfart. Han hade som vanligt inte velat köra mig, så jag hade fått leka Följa John när jag åkte efter honom genom hela Birmingham, med min ljusblåa Volvo.

Bildörren flög upp när jag tryckte ner handtaget och ljudet av klackar ekade genom det tysta området när jag började gå till hus dörren med Joey tätt bredvid mig. Han sträckte fram sitt krokiga pekfinger för att ringa på, men vände sig mot mig.

"Vill du imponera?"

Jag höjde på ögonbrynen,

"Ja, det vill jag väl."

"I så fall, var inte dig själv." Han log och lät finger träffade ringklockan. Medan vi väntade på att dörren skulle öppnas stod jag kvar med blicken i ingenstans. Han skulle alltid förolämpa mig, om möjligheten finns, utnyttjar han den. Men det är så han funkar, antar jag.

"Joey, vad kul att se dig!" Tjöt en dam med kort brunt hår, ganska mullig kropp och gröna ögon. Det måste vara Katarina. Hon såg snäll ut.

"Kan bara säga det samma," Han kramade henne kärleksfullt. "Säg mig, har du klippt dig?"

Deras diskussion om att så var fallet höll på ett tag och där stod jag gömd bakom Joey, utan att veta vad jag skulle göra. Men tillslut hamnade Katarinas blick på mig och hennes ögonbryn höjdes. Hennes leende blev större samtidigt som hon puttade undan Joey med en hand på hans axel. Han vände sig om för att se vad som fanns där. När även han såg mig blundade han av irritation för att sedan tala upp,

"Katarina, detta är min brorsdotter Roselyn." Han nickade uttråkat mot mig. "Roselyn, detta är Katarina. Min flickvän."

Innan jag ens hann ta ett ynka andetag flög Katarina på mig, "Jag hört så mycket om dig, sötnos! Vad kul att äntligen få träffa dig."
Jag höjde menande ögonbrynen mot Joey över hennes axlar som gav mig en min som löd att jag bara skulle spela med. Och visst kunde jag göra det.

"Samma här!" Tjöt jag tillbaka glatt, fast jag bara ville hem och lägga mig för att sova. Hon slutade krama mig, la händerna på mina axlar och tryckte till.

"Inte ska vi stå här i kylan, va? Välkomna in, jag har lagat fläskfilé med bakad potatis!"

Jag och Joey steg tacksamt in i hallen. Jag hängde av mig min rosa cardigan och ställde mina skor prydligt i skohyllan. Jag skulle inte överleva denna kvällen, det visste jag redan. Jag var så himla trött. När vi steg in i köket luktade det otroligt. Jag kände hur min mage kurrade tyst. Jag kollade runt i rummet.

Det var ett modernt kök med vitt och svart kakel och gasspis. Snett bredvid kylskåpet och frysen stod ett matbord gjort av ek, fyllt med mat ovanpå. Jag tassade fram dit och satte mig på en av dem låga stolarna. Fingrarna gjorde precis som tidigare hemma Joeys kök, trummade längtande efter maten. Jag är ett matvrak, kan inte förneka det.

Röster hördes från övervåningen och kom närmare då personerna gick ner för trappan. Jag koncentrerade mig fortfarande på maten och inte ens min nyfikenhet kunde låta mig släppa blicken.

Där är ni killar! Skulle precis fråga dig, vill du äta med oss eller ska jag ta undan din tallrik?”

Om det går bra äter jag gärna här.”

Rösten kände jag igen väl. Alldeles för väl. Jag nästan hoppade upp ur stolen av förvåning när jag såg personen framför mig. Det var meningen att vi inte skulle ses igen.

Han fortsatte att prata med Katarina utan att ha märkt mitt chockade ansikte någon meter ifrån honom. Jag släppte honom med blicken för att möta Joeys istället. Han såg precis likadan ut som jag. Han berättade för mig den dagen att jag inte skulle lära känna honom för mycket, det var för riskfullt. Men nu möter vi honom båda två, ändå.

Jason,” Jag kunde inte låta bli att avbryta Katarinas och hans samtal, ”Vad gör du här?”

Han vände sig mot mitt håll. Hans leende dog snabbt ut när han såg mig.

Nella?” Hans suckade ljudligt, ”Helvete också.”

 

 
"Holy crap."

 

Jag stirrade på Jason, Jason stirrade på mig, Joey stirrade på Jason, Katarina stirrade på Joey och den andra killen stirrade på mig. Alla i detta rummet var säkert lika förvirrade som jag.

"Okej, kan någon förklara vad som händer?" Frågade killen som förmodligen var Katarinas son. Jag höll på att öppna munnen men en hes stämma avbröt mig.

"Jag och Nella träffades för någon vecka sedan. Inte någon så stor grej egentligen, bara förvånad över att se henne här." Förklarade Jason tyst och snabbt, ville säkert lika mycket som jag slippa det här.

Katarina skrattade, "Varför kallar du henne Nella?"

Åh nej.

"Får jag inte det?"

Katarina skrattade igen, "Såklart du får, men hennes riktiga namn skulle passa bättre."

Jason vände sig om igen och stirrade på mig, och jag stirrade tillbaka. Det här var ju pinsamt.

Du skulle väl kunna kalla honom för sitt riktiga namn också?” Skrattade den andra killen fram och nickade menande mot Jason. Som att han reagerade på hans namn gick han fram till mig där jag satt vid köksbordet.

Skulle jag kunna få prata lite med dig?” Jag nickade till svar och reste mig upp.

Men maten är ju-” Började Katarina men blev snabbt avbruten av Jason,

Det går snabbt, jag lovar.”

Katarina nickade samtidigt som jag reste mig upp. Jason började gå ut ur köket och jag fick nästan springa för att hinna ikapp honom. Han fortsatte längre och längre bort, tills han kommit till slutet av huset. Varför behövde vi försvinna så långt bort?

Eftersom han inte talade upp kollade jag runt i rummet för att se vart vi var. Rummet var uppenbart ett vardagsrum, då det bestod av soffor och en tv.

"Vad heter du? På riktigt?"

"Roselyn Parker." Viskade jag tyst och mötte Jasons blick, han suckade igen.

"Och jag är Justin," Han blundade, "Bieber."

Herregud. Hur kunde jag inte märkt det innan? Det var ju självklart. Håret, rösten och kroppsspråket. Klart som fan att det var Bieber, Alyssas stora crush. Nästan varje dag får man höra dem senaste nyheterna eller skandalerna om popstjärnan. Och jag hade träffat honom, utan att veta om det.

"Okej," Jag kollade snabbt åt sidan och korsade armarna, "Varför ljög vi för varandra?"

 
 
"Why did we lie to each other?"

"Jag hade en anledning." Han fortsatte, "Du vet att du inte kan berätta för någon om detta? Förutom din pappa då."
Jag nickade till svar och kollade för nästan femte gången runt i rummet. Jag ville inte möta hans ögon.
"Okej, bra." Han nickade, "Låt oss gå tillbaka till köket då."
Sagt som gjort började vi gå tillbaka till dem andra igen. Precis när vi var utanför köket stannade jag upp.
"Du kanske vill veta," Justin vände sig om och jag log, "Att Joey inte är min pappa."
 
 
Åhåhåhå så dåligt kapitel. Kort också. Inte värt väntan för er alla. I nästa kapitel så fortsätter middagen, känner på mig hur awkward det kommer bli. Haha!
Men tycker ni att dem träffades igen på ett bra sätt? Eller sög det rent ut sagt? I have no idea, tell me!
Så har skolan börjat också. Ingen mjukstart för mig kan jag säga. Dem överöste mig med läxor och uppgifter redan första dagen. Bu.
Kommentera!


☒ Back On Track

9 - YOU KNOW THIS IS YOUR FAULT

Jag såg mamma gående mot mig, med Scooter bakom sig, och drog snabbt in mig i sin famn. Först stod jag bara där och lät henne omfamna mig. Men sedan kramade jag henne tillbaka.
"Välkommen tillbaka, Justin." Hon log mot min hårbotten. "Välkommen tillbaka."

"Kan jag få med mig lite silkespapper?" Expediten nickade exalterat och böjde sig ner under disken, för att komma upp med det jag önskat. Jag log mjukt och tog emot dem rosa rosorna i min famn. Joey hade skickat mig för att köpa blommor. Till vem eller vad har jag absolut ingen aning om.

Jag andades in den friska luften när jag stigit ut genom den stora butiksdörren. För en gångs skull kände jag mig lugn. Det var så mycket som hände i mitt liv och att vara mitt i ingenstans kände bra just då. Jag gick med stora steg bort från tystnaden och kom in till centrum igen. Blomsterbutiken låg utanför staden i en fallfärdig byggnad. Jag vet inte hur dem lyckas hålla stället vid liv. Nästan ingen kände till den lilla butiken. Bara jag och några andra tiotal. Alla andra går till den stora mitt i centrum. Det är ganska konstigt egentligen, för Sofias har dem mest vackra och färgstarka blommorna.

Jag avbröts i mitt tänkande när jag föll fram på mina klumpiga fötter. Jag gav ifrån mig ett skri av smärta. Jag hade fortfarande ont i kroppen efter min och Joeys... stund. Detta gjorde det inte direkt bättre. Jag låg platt på mage när jag blickade mot andra sidan av asfalten. Jag förväntade mig att buketten skulle vara spridd överallt. Men nej. Min blick fastnade istället på ett par svarta Supras. Och jag kände igen dem mycket väl. En lång suck lämnade min mun samtidigt som jag blundade av irritation.

"Austin."

http://data.whicdn.com/images/71232194/large.gif

 

"Behöver lilla prinsessan hjälp?" Han skrattade, "Kan inte ens stå på sina egna ben. Det är en skam."

Jag suckade igen och började resa mig upp. Austin sträckte fram sin hand för att hjälpa mig upp, men jag tog inte emot den. När jag äntligen stod på mina skakiga ben, märkte jag hur nära han faktiskt stod. Så jag tog ett steg bakåt. Jag ville inte låta honom göra färdigt det som han försökte för sex dagar sedan. Vi var faktiskt ensamma här ute.

"Sååå.." Jag avbröt mig själv när jag såg blåtiran på hans vänstra öga. Först undrade jag var han fått det ifrån. Men sedan kom jag på. Festen. När han försökte sig på mig och den blonda killen slog skiten ur honom. Jag hade varit så rädd för Austin just då och det är jag fortfarande. Men minnet fick mig bara att skratta. Högt.

Han kollade konstigt på mig, "Vad?"

Jag fortsatte att skratta och det tog några minuter innan jag kunde lugna ner mig, "Gör det ont?"

Han kollade fortfarande konstigt på mig innan han förstod vad jag menade och mötte min blick med svarta ögon. "Du vet väl att det här är ditt fel?" Han pekade mot ögat.

"Om du inte hade gett dig på mig från första början skulle det inte ha hänt." Förklarade jag lugnt fast jag var irriterad. Hur kunde han säga att allt det här var mitt fel? För så vitt som jag vet, var det han som försökte sig på mig.

Han suckade och öppnade munnen för att antagligen ge ifrån sig mer förolämpningar, men jag stoppade honom.

”Kan jag få mina blommor, tack?” Han höll buketten med ett fast grepp och inspekterade dem. Han hade räddat blommorna från att landa på marken men jag var fortfarande inte honom tacksam. Han har bara gjort mitt liv värre än det redan var.

När han, äntligen, var färdig med att stirra och lukta på blommorna sträckte han fram dem till mig. Jag nickade nonchalant. Jag tog emot buketten och började ta några steg förbi honom men en hes röst stoppade mig.

”Hoppas vi ses snart igen, Parker.”

Med ryggen emot Austin höjde jag ett ögonbryn för att sedan skaka på huvudet.

”Hoppas inte jag.” Svarade jag högt och började försvinna längre bort ifrån honom utan att han gjorde något åt det.

 

När jag kommit hem till mitt och Joeys lilla radhus var han inte hemma. Så jag steg in till köket och satte blommorna i vatten. Jag la det vikta silkespapperet på köksbordet och ställde vasen på den. En suck lämnade min mun när jag satte mig tungt på en av köksstolarna. Jag lät blicken flyga runt i köket samtidigt som mina fingrar trummade till melodin Wake Me Up uppe på bordet. Jag var uttråkad. Jag hade gjort det som Joey bett mig om och pappa hade åkt tillbaka igår. Det fanns absolut ingen att vara med och inget att göra.

Pappa hade bara hunnit vara här i två dagar innan han hade varit tvungen att komma tillbaka till armén. Det sög, men jag antar att jag måste ta vara på tiden som jag får med honom.

När jag satt där och tänkte hörde jag hur min mage kurrade. Glad för att ha något att göra, även om att det handlade om att laga mat, reste jag mig snabbt från stolen. Nästan för snabbt. Jag höll handen för pannan och väntade tills pipet försvann och synen skulle komma tillbaka. Det tog bara några trettio sekunder innan min kropp fungerade igen. Jag tog några steg fram till kylskåpet för att se vad som fanns att äta. Eftersom jag har en sådan tur så fanns det mat. I alla fall tillräckligt för att göra en macka. Min mun vattnades när jag tog fram smör, skinka, bröd och gurka. Det tog inte så lång tid för mig att få mästerverket klart. Jag njöt av tuggan jag precis tagit. Jag svalde och skulle ta en till tugga men blev avbruten av ytterdörren som öppnades. Jag såg Joeys kroppsbyggnad ute i hallen. Vart har han varit egentligen? Jag hade mackan halvt in i munnen när han steg in i köket.

”Du kan inte äta nu.” Sa han sammanbitet. För att inte gå på hans nerver la jag ner mackan långsamt på bordet. ”Du måste fixa dig.” La han till och drog stressat handen genom hans gråa hår.

”Varför då?” Min röst var liten när jag frågade. Jag lät alltid lika rädd när jag pratade med Joey. Och det var för att jag alltid är lika rädd.

”Katarina bjuder på middag ikväll. Hon och hennes son vill träffa dig. Varför vet jag inte.”

”Din nya flickvän?”

”Ja. Gå upp och gör dig någorlunda fin, om det nu går.”  Jag kunde inte låta bli att bli sårad när han säger sådär. Han höjde ögonbrynen, ”Du har inte hela dagen på dig.”

Jag hajade till och halvsprang till och upp för trappan. Jag gick in i mitt rum och hittade direkt till min lilla vita garderob. Jag skulle bara välja kläder för en middag. Det borde inte vara så himla svårt.


Förlåt för väntan och för ett dåligt kapitel. Annars då, jag har fått en egen webmaster! Fina Mickan. ♥

Ska sätta mig och skriva på kapitel 10, kapitlet då det händer saker. Haha, ha en bra dag.



☒ Back On Track

8 - WELCOME BACK, JUSTIN

Jag kanske aldrig kommer se honom någonsin igen. Detta kanske är sista gången jag kramar min pappa.
Tanken fick mig att börja snyfta högt mellan tårarna som rann.
Pappa smekte mig över mitt hår och log dystert med munnen mot min panna. "Vi ses snart igen. Jag lovar."
Jag trodde att om jag hade fortsatt skulle gamla minnen komma tillbaka och skulle riva upp alla sår. Men det blev precis tvärt om. Det här var mitt liv. Jag var född för att stå på scen.
 
You know you love me, I know you care.
Just shout whenever, And I'll be there.
You are my love, You are my heart.
And we will never ever-ever be apart.
 
Min blick flög runt lokalen samtidigt som jag och mina dansare gjorde ett väl inövat danssteg. Skriken var öronbedövande och lyckliga fans var det många utav.
 
Are we an item? Girl quit playing.
"We're just friends"
What are you saying?
Said theres another and looked right in my eyes.
My first love broke my heart for the first time.

Efter bilolyckan trodde jag att jag aldrig skulle känna mig lycklig. Aldrig kunna göra mina fans glada, mina föräldrar stolta och vara mina syskons förebild. De skulle aldrig vilja bli en misslyckad popstjärna med drog och kärleksproblem. Men nu stod jag här, framför alla unga människor och är deras förebild. Det var då jag bestämde mig. Jag kan inte fortsätta med att droga, eller vara deprimerad hela tiden. Det var dags att ta tag i mitt liv igen.
 
And I was like, baby, baby, baby ooh.
Like baby, baby, baby noo.
Like baby, baby, baby ooh.
Thought you'd always be mine, mine.

Baby, baby, baby oohh.
Like baby, baby, baby noo.
Like baby, baby, baby ohh.
Thought you'd always be mine, mine.
 
Jag skämdes. Jag hade inte tagit vara om chansen jag hade fått. Jag hade kämpat så hårt för allt det här. Fast jag hade bara släppt taget om allt, på grund av en dum drog. Hur dum fick man vara? Jag hade lovat mig själv och alla personer jag älskade att jag inte skulle gå och bli en snobbig Hollywoodstjärna. Men det var precis det jag hade blivit. Och jag hatade det.
 
(Now I'm all gone)
Yeah, Yeah, Yeah
Yeah Yeah Yeah
(Now I'm all gone)
Yeah, Yeah, Yeah
Yeah, Yeah, Yeah

(Now I'm all gone)
Yeah, Yeah, Yeah
Yeah, Yeah, Yeah
Now I'm all gone, gone, gone, ooh.
I'm gone.
 
Publiken överöste med applåder och vrål. Jag kunde inte låta bli att le. Jag älskade det här. Och för en stund glömde jag av alla problem jag hade. Allt dåligt i livet. För i stunden, var allt perfekt. Helt jäkla perfekt.
Jag kom på mig själv att stå kvar på samma ställe som där jag avslutat. Jag hade inte försvunnit ner från scenen, som jag gjorde varje konsert. Och så kom jag på vad jag och Scooter hade planerat.
"Jag har inte direkt skrivit något tal," Jag blundade. "Men jag ville bara förklara mig."
 
Han hade frågat om jag ville göra något speciellt denna konserten. Något annorlunda än vanligt. Och såklart ville jag det. Detta var min första konsert efter ett och ett halvt år. Fast jag hade varit borta en sådan lång tid fanns alla kvar för mig ändå. Dem väntade på mig. Och jag ville göra den bästa comeback någonsin. Så jag skulle berätta allt. Alla känslor, alla problem. Förutom det största.
 
"Som ni vet, uh, har jag varit borta ett tag. Borta från pressen, Twitter, fansen. Livet helt enkelt." Jag kollade ut över havet av människor som, förvånansvärt, var helt tysta. Dem lyssnade. Det gjorde mig bara mer nervös. "Det är för jag har haft några problem den senaste tiden. Folk har lämnat mig. Det värsta är att jag älskade dem. Och jag trodde dem älskade mig med." Jag suckade och kollade ner i marken, för att snabbt möta publikens blickar igen.
"Jag kände mig ensam. Eller rättare sagt, jag känner mig ensam. Så jag gjorde... vissa saker för att må bättre. Men det gjorde egentligen bara allt värre." Jag log. "Men ni är fortfarande vid min sida. Ni har aldrig lämnat mig. Så jag ville bara tacka er alla. Tack för att ni fortfarande tror på mig."
http://25.media.tumblr.com/e69637ffaa12f9114812efb008e3d8ad/tumblr_mjywymDJwa1rifq70o1_500.gif
Och, som från ingenstans, försvann jag från scengolvet. Men med det kom även allt tillbaka. Det var som att timmarna på scenen var en dröm, och att jag nu vaknat. Verkligheten suger.
Jag såg mamma gående mot mig, med Scooter bakom sig, och drog snabbt in mig i sin famn. Först stod jag bara där och lät henne omfamna mig. Men sedan kramade jag henne tillbaka.
"Välkommen tillbaka, Justin." Hon log mot min hårbotten. "Välkommen tillbaka."


☒ Back On Track

7 - THERE IS NOTHING TO SAY

Jag flög i mina svarta Converse, och skulle springa ut ur dörren när jag avbröts av ringklockans melodi.
Den enda som besöker oss är Alyssa. Men jag skulle ju hem till henne, inte tvärt om. Fast hon hade ju precis vaknat, så hon kanske inte direkt förstod.
När jag öppnade dörren förväntade jag mig det stora leendet och det bruna ängahåret. Men den som stod i dörröppningen var definitivt inte Alyssa.

”Pappa?”

 

Alla drömmar jag hade haft om denna stunden vart inte lika underbara som verkligheten. Nu när pappa var här har jag fått tillbaka min livsglädje igen. Och den har jag inte haft på länge. Att se hur han sitter framför en, levande, är verkligen underbart. Jag ska vara lycklig för att han kom hem denna gången. Ta mig inte fel, jag är såklart jätteglad för att han är hemma igen. Men när han kommer tillbaka är det som att han aldrig varit iväg och kommer aldrig åka ifrån mig igen. Så oron försvinner.
"Kaffe?" Jag blickade upp mot pappa som stod med kaffekannan i högsta hugg.
"Visst." Jag stirrade på min nu kaffefyllda kopp i försök att hindra alla minnen som ville spelas upp i mitt huvud. Men det funkade inte.
 
Ett. Två. Tre. Jag lät fötterna glida ner från stegen och jag landade mjukt i vattnet. Att bada vart det bästa jag visste, speciellt när jag befann mig i en varm omgivning. Visst, Mallorca vart det roligaste stället jag någonsin varit på, men värmen vart obehaglig.
Jag hade lärt mig att bada med arm puffar, men hade fortfarande inte nått mitt mål att kunna hoppa från kanten. Därför fick jag tråka mig ner för stegen istället. Jag väntade på smällen av min pappas kanonkula, men den kom aldrig. Fundersamt vände jag mig om i vattnet för att se om han gjorde sig redo. Men nej. Han stod istället och flinade belåtet åt mig.
"Vad är det som är så kul?" Frågade jag nyfiket och log smått tillbaka. Han satte sig långsamt ner på bassängkanten.
"Du har glömt dina armpuffar." Panikslaget kollade jag på mina armar. Han hade rätt. Inget satt där. Men jag flöt fortfarande.
"Hur kunde jag glömt dem?" Frågade jag,fortfarande panikslaget, samtidigt som jag såg hur mina ben rörde på sig. Det hade jag inte märkt.
"Lynnis," Pappa log om möjligt ännu större. "Du har lärt dig simma."

"Hjärtat, du har inte rört ditt kaffe på tio minuter," Sa pappa oroligt. "Mår du bra?"
Jag nickade som svar, fortfarande stirrandes på kaffekoppen. "Jag mår fint, mycket tankar bara."
Han reste sig från stolen där han satt framför mig och slog sig istället ner på platsen bredvid mig.
"Du vet att du kan berätta allt för mig?" Frågade han med en gnutta hopp i rösten, "Du kan lita på mig."
"Det finns inget att berätta."
Men det fanns det visst.
 
"Vad är det du har på hjärtat pappa?" Jag slog mig ner i Blair's mjuka utemöbel. Pappa hade ringt mig i slutet på engelska lektionen och bett mig komma till det lilla café några minuter från skolan. Han hade något viktigt att berätta. Han kanske hade fått ett nytt jobb? Eller hade han hittat en ny flickvän?
"Vill du ha en cola?" Han ignorerade min fråga. "Kanske en Brownie också? Du gillar väl det?"
Jag höjde på ögonbrynen. "Ehm, visst. Det skulle vara gott."
Snabbare än väntat kom servitrisen fram till vårt bord och pappa beställde vårt fika.
Vi satt båda lika tysta. Jag tänkte inte prata upp, det vart han som ville ha mig här. Jag älskar min pappa, men jag ville hellre hänga med Penelope än att sitta här. Som att han läste mina tankar började han prata.
"Som jag sa i telefon innan," Han svalde. "Har jag något att berätta."
Jag nickade och korsade händerna i knät. "Spill it."
Han öppnade munnen för att fortsätta men blev avbruten av en jobbig ljus stämma.
"En cola och en Brownie, med extra grädde!" Tjöt en helt annan servitris än tidigare och ställde ner mitt fika framför mig. "Och en latte," Hon ställde ner den rykande koppen framför pappa. "Njut!"
Vi mumlade båda tack samtidigt, och lät ögonen följa hennes steg in till cafét. När jag skulle vända mig till pappa, kom en stor vind från ingenstans som fick en del av mitt hår att flyga in i munnen. Generat drog jag bort det och kollade tillbaka på pappa.
"Jag kommer vara iväg ett tag." Viskade pappa tyst när jag fått hans uppmärksamhet. Nästan så tyst att jag inte kunde höra honom.
Jag höjde på ögonbrynen igen, samtidigt som jag drack fyra klunkar av min kalla cola.
"Jaså? Varför då?"
Han svalde igen.
"Roselyn, älskling.." Han mötte min blick med hans nu tårfyllda ögon. "Jag ska till Afghanistan."

Jag vaknade till när jag kände något blött på min kind. Snabbt drog jag bort tåren så att pappa inte skulle märka att jag grät. Men jag misslyckades, något som jag gör ofta nu för tiden.
"Gråter du?" Pappa tog ett tag om mina axlar och drog in mig i hans famn. "Vad har egentligen hänt?"
Jag skakade på huvudet och försökte hålla in mina andra tårar som vart på väg att falla. "Ingenting."
Pappa skrattade frustrerat. "Du gråter för ingenting?"
"Det är vad tjejer gör i deras vecka." Förklarade jag och lät hans grepp om mig hårdna i en snäll gäst. Men jag hade inte mens. Jag vart ledsen. Jag brukade ju alltid säga vad som störde mig till honom. Men varför inte denna gången?
"Berätta sanningen." Befallde pappa och lutade sin haka mot mitt huvud.
Jag suckade. "Det är bara mycket tankar, jag lovar."
Och då kom jag på varför. Jag ville inte att han skulle veta att han hade sårat mig.
 
Jag hade gått hela vägen hemifrån till flygstationen för att möta alla sårade familjer. Familjer med samma känslor som jag. Sorg, rädsla och övergivnad. Det vart nog den sista känslan som var värst. Det var som att han inte ville veta av mig längre. Fast jag visste att så vart inte fallet. Han offrar sitt liv för fred, och det är ett vackert ting. Att offra sig själv för andra. Men ändå kunde jag inte sluta tänka på att allt vart mitt fel.
Jag försökte le när jag såg pappa några meter bort klädd i sin camouflageoverall. Men jag orkade inte. Så jag sprang det snabbaste jag kunde för att när jag kommit fram flyga in i hans famn. Jag lät tårarna rinna. Hela situationen vart hemsk. Detta vart sista gången jag skulle se pappa i veckor, månader eller år. Vem vet? Jag kanske aldrig kommer se honom någonsin igen. Detta kanske är sista gången jag kramar min pappa.
Tanken fick mig att börja snyfta högt mellan tårarna som rann.
Pappa smekte mig över mitt hår och log dystert med munnen mot min panna. "Vi ses snart igen. Jag lovar."